مدونة المطبخ المغاربي

مرحبا في مدونة المطبغ المغاربي سوف تجدون كل جديد في المطبخ المغاربي الى ضافة الى بعض الوصفات العالمية التي تتماشي مع الذوق المغاربي و مع مكونات المطبخ المغاربي

مرحبا
welcome bienvenue


احلي وصفات المطبخ المغاربي

Haut et Bas de page

المغرب العربي الكبير

الجزائر

mardi 3 juillet 2012

Moroccan Chick Pea Soup

Moroccan Chick Pea Soup

4 Servings
2 T safflower oil
2 carrots,grated
2 cloves garlic,minced
1 med onion,chop fine (1/2 c)
15 oz can chick peas,rinse,draine
3 c vegetable stock
1/3 c tahini
2 T lemon juice
1 T fresh parsley,Chopped
3/4 t cumin,Ground
1/2 t black pepper
1/2 t thyme leaves
1/4 t powdered tumeric
1/8 t cayenne pepper
GARNISH: toasted sesame seeds, minced scallions, finely chopped
tomatoes, or Herbed Garlic Croutons, optional In 4-5 qt saucepan,
heat oil. Add carrots, garlic, and onion; cook until tender. Set
aside. Menawhile, in food processor, puree chick peas, 1 cup of
vegetable stock, tahini, and lemon juice. Stir pureed mixture into
saucepan. Add remaining ingredients including vegetable stock. Cover
and cook for 5 minutes to heat through. Top with garnish if desired.
VARIATIONS: - substitute olive oil for safflower oil - add 1 med
sweet red pepper, finely chopped; saute with other veggies

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

blogger
x

Mettez le titre de votre pop-up ici

Mettez le contenu de votre pop-up ici

x

Abonnez-vous à ce blog

Rejoignez les de Blogger au bout du doigt

Votre adresse Email ne sera pas divulguée. Nous aussi nous détestons les spams.

x

;Pop-up title goes here

your pop-up content and subscription form ... goes here