مدونة المطبخ المغاربي

مرحبا في مدونة المطبغ المغاربي سوف تجدون كل جديد في المطبخ المغاربي الى ضافة الى بعض الوصفات العالمية التي تتماشي مع الذوق المغاربي و مع مكونات المطبخ المغاربي

مرحبا
welcome bienvenue


احلي وصفات المطبخ المغاربي

Haut et Bas de page

المغرب العربي الكبير

الجزائر

mercredi 1 août 2012

Old-fashioned apple pie

Ingredients

  • 500g shortcrust pastry , rolled to the thickness of a 20p coin
  • 1.0kg Bramley apples , peeled, cored, sliced and tossed in a squeeze of lemon juice
  • 3.0 tbsp plain flour
  • 100.0g golden caster sugar , mixed with ½ tsp cinnamon and a good grating of nutmeg
  • 1 egg , separated
  • whipped cream or custard to serve
    Old-fashioned apple pie

    Method

    1. Heat the oven to 190C/fan 170C/gas 5. Line a 20cm-deep pie dish with some of the pastry. Toss the apples with the flour and most of the sugar mix and add to the pie. Add a top crust, trim, crimp and cut 2 slashes in the top. Brush with egg white and sprinkle with the rest of the sugar mix.
    2. Bake for 45 minutes or until golden. Serve with whipped cream or custard.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

blogger
x

Mettez le titre de votre pop-up ici

Mettez le contenu de votre pop-up ici

x

Abonnez-vous à ce blog

Rejoignez les de Blogger au bout du doigt

Votre adresse Email ne sera pas divulguée. Nous aussi nous détestons les spams.

x

;Pop-up title goes here

your pop-up content and subscription form ... goes here