مدونة المطبخ المغاربي

مرحبا في مدونة المطبغ المغاربي سوف تجدون كل جديد في المطبخ المغاربي الى ضافة الى بعض الوصفات العالمية التي تتماشي مع الذوق المغاربي و مع مكونات المطبخ المغاربي

مرحبا
welcome bienvenue


احلي وصفات المطبخ المغاربي

Haut et Bas de page

المغرب العربي الكبير

الجزائر

mardi 3 juillet 2012

Poulet Aux Dattes/ Chicken With Dates

Poulet Aux Dattes/ Chicken With Dates
1 Servings
6 chicken quarters
4 T peanut (or safflower oil)
2 lg onions (1 pound (or 500 g))
1 coarsely,Chopped
2 t cinnamon,ground
1/4 t mace,ground
1/4 teaspon nutmeg,ground
1 T mild honey
1 3/4 c (400 ml) water
1 salt and pepper
1/2 lb (250 g) dates,Pitted
1 juice of 1/2 - 1 lemon
1 pinch of saffron
1/2 c (100g) almonds,Blanched
1 toasted
In a large pan, saute the chicken pieces in the oil for a few
minutes, until lightly colored, turning over once. Remove and saute
onions in the pan, over low heat until soft and clear, stir in spices and
honey. Add water, stir well and add the chicken pieces. Bring to
boil, add salt to taste and plenty of black pepper. Simmer for 25
minutes. Add dates, juice, and saffron and cook another 5-10 minutes
until tender.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

blogger
x

Mettez le titre de votre pop-up ici

Mettez le contenu de votre pop-up ici

x

Abonnez-vous à ce blog

Rejoignez les de Blogger au bout du doigt

Votre adresse Email ne sera pas divulguée. Nous aussi nous détestons les spams.

x

;Pop-up title goes here

your pop-up content and subscription form ... goes here